lezing René BastiaansenRené Bastiaanse neemt u mee door het Rijke Roomse Leven

Op uitnodiging van Bibliotheek Theek 5 en Het Ontmoetingscentrum is René Bastiaanse op woensdag 18 november te gast in Het Ontmoetingscentrum in Raamsdonk. Tijdens deze avond geeft hij een indrukwekkende lezing over het Roomse leven van de gelovige mens tussen de jaren 1910 en 1965. Met zijn persoonlijkheid en boeiende informatie belooft dit een bijzondere avond te worden. De avond start om 20.00 uur.

Het rijke roomse leven in Brabant

René Bastiaanse is directeur van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) en presentator van het populaire tv-programma ‘De Wandeling’ van Omroep Brabant. Over de lezing; ”Een goede kans dat u de laatste restjes van het rijke roomse leven in Brabant nog heeft meegemaakt: catechismus, eerste communie, schoolbiecht, misdienaren en processies. De devotie was duidelijk zichtbaar in het openbare leven. Een lezing over de katholieke moraal en de gevolgen daarvan voor de economische en sociale ontwikkeling van de Brabantse samenleving.”

De lezing zal een avond van herkenning worden. Met meer dan 150 foto’s van volle kerken en de levensloop van de gelovige mens in die jaren; van geboorte en doop, de schooltijd, de verenigingen tot het bejaardenhuis. Als afsluiting is er een leuke quiz. De lezing is georganiseerd in samenwerking met Het Ontmoetingscentrum Raamsdonk en Bibliotheek Theek 5.

Kaarten
Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 5,00 per persoon (incl. koffie/thee) in Het Ontmoetingscentrum in Raamsdonk, bij alle bibliotheken van Theek 5 en online via www.theek5.nl.