brillen 2Aan alle lieve mensen van St. Elisabethparochie.
Ringelingelingeling…. Daar ging de  deurbel voor de zoveelste keer die morgen en telkens springen we op, een beetje nieuwsgierig naar wat  het nu weer zal zijn. Terwijl ik de sleutel omdraai zie ik buiten een kleine bestelwagen aan de deur en twee lachende mannen met een grote doos in de handen. We kennen hen een beetje van vroeger. “Haha, pater Luk, hier zijn we weer met een paar brillen.…” “Kom binnen en zet de dozen maar neer.” Nieuwsgierig ga ik even kijken en zie dat ze nog heel wat dozen in de bestelwagen hebben. Ik heb ze geteld: 14 dozen vol met brillen. Ik dacht zo: ”Het is net alsof alle mensen van heel de St. Elisabethparochie een nieuwe bril gekocht hebben…!”
Prachtig en hartelijk dank.  Dit vind ik een prachtige missieactie. Denk even na. Al deze lieve mensen die een brilletje hebben bijgedragen in deze actie, dit zijn vele honderden mensen die over de missie en de noden in de missielanden gesproken hebben. Elk brilletje heeft zij  achtergrond en geschiedenis. Bij elke brilletje heeft men in de huiskring er over gesproken: zou ik het wegdoen of niet, hoelang heb ik het met liefde gedragen? Enz. Elke bril draagt iets van liefde voor de missies mee. Liefde en genegenheid van U allen voor de missie. Dat vind ik zo fantastisch. De gedachte aan de derdewereldlanden leeft bij u  en   ge doet er ook iets voor met liefde en genegenheid. Daarvoor kan ik, als gewezen missionaris, niet genoeg dank zeggen aan u allen. In het Evangelie lezen  we dat Jezus heeft gezegd: “Al wat ge voor  de minste der mijnen doet, is voor mij gedaan!..… al is het maar en brilletje uit de oude kast.”
Wij zorgen er voor dat ze ter gepaster tijd op de juiste plaats geraken. En wees er zeker van dat ge heel veel mensen gelukkig hebt gemaakt. Hartelijk dank.
Met de beste groeten van uit Meersel-Dreef.
P.Luk Wouters.