Ark van Noach, thema van de kleuterkerkvieringen 13 oktober 2018

Zaterdag 13 oktober waren er weer twee kleuterkerkvieringen in de Sint Elisabethparochie. Ondanks het mooie weer mochten we weer op onze trouwe bezoekertjes rekenen. Pastor Kees Waas opende de vieringen met het maken van het kruisteken en gebed, en verwelkomde de kinderen en hun meegenomen dierenknuffels. Want waarom, zo vroeg hij, hadden ze deze knuffels meegenomen? Het was toch geen dierendag? Al snel kreeg hij de uitleg dit het met het thema van de viering te maken had de Ark van Noach. Er was ook een kleine speelgoed Ark aanwezig tijdens deze kleuterkerkvieringen, weliswaar geen grote maar toch, erg leuk en daar mochten de kinderen de meegenomen knuffels (er zaten hele mooie tussen flamingo’s, nijlpaarden, een koala beertje) bij zetten, waarna we het danklied zongen met de kinderen. Tijdens het lied “kijk eens aan” werden vier kaarsjes aangestoken, gevolgd door het lied van de doos. Wat zou er deze keer, gezien het thema, in de doos zitten? Hierna las Yvonne het Bijbelverhaal voor over de ark van Noach. Daarin hoorde we dat God van alle dieren 1 paartje naar Noach toe stuurde, een mannetje en een vrouwtje. Krokodillen, koeien, schapen, giraffen, leeuwen, vliegen, apen en ook vogels. Alle dieren die op aarde leven kwamen naar de ark, behalve vissen! Want die leven in het water. De kinderen luisterden zeer aandachtig naar Yvonne en speelden ondertussen met de kleine ark het verhaal mee. Tijdens het knutselmomentje, maakte de kinderen deze keer een mooie regenboogvis. Natasja las nog een kindergebedje voor, waarna gezamenlijk ‘het Wees gegroet’ werd gebeden. En ook de vier kaarsjes mochten weer uitgeblazen worden. We sloten de viering af met waar we mee begonnen waren, het maken van het kruisteken. Voor wat lekkers, voor alle kinderen was er nog een bekertje ranja met een dierensnoepje.

DANKJEWEL, dat jullie er waren. Graag tot 22 december de volgende kleuterkerkviering.