Allerzielen

Dit jaar was het anders dan anders, nl. 2 vieringen in een: Allerzielen en Allerheiligen. Dat was de reden van de wat langere viering.  Voorganger was Pastor Van der Laer. Het was een respectvolle en mooie dienst waarin alle dierbare overledenen, in het bijzonder de overledenen van dit jaar, herdacht werden. Deze bijzondere viering begon met het ontsteken van de Paaskaars en met het licht van de Paaskaars werden tijdens de viering de kaarsjes door familieleden van de overledenen aangestoken. Ook was er een kaarsje voor de overleden parochianen die eerder ons ontvallen zijn.

Na afloop van de viering werden de aanwezigen uitgenodigd om mee naar onze begraafplaats te gaan om daar een lichtje aan te steken voor hun dierbare en voor een moment van bezinning. Daarna werden de graven gezegend door Pastor Van der Laer.  Tijdens de rondgang van de Pastor zong het koor mooie liederen op de centrale plaats, die net als alle wandelpaden van onze begraafplaats heel mooi en sfeervol verlicht was.

Als aandenken van deze avond werden er gedachtenis prentjes uitgedeeld, voor diegenen die er geen gehad hebben liggen er nog prentjes achterin onze kerk of zijn nog op de pastorie te verkrijgen.

Dank zij de hulp van vele vrijwilligers is het een mooie sfeervolle avond geworden. Dank hiervoor.

Paula Bossers.