Maria Heesters en Diaken Egbert Bornhijm ontvingen de ouders voor de derde oudercatechese in het parochiecentrum te Raamsdonksveer. De ouders verdiepte zich deze keer in de 40 dagen tijd vanaf Aswoensdag. Vasten wordt dat nog gedaan? Sober leven, minder eten en drinken en minder uitgeven. Iets over hebben voor een ander in nood, een aalmoes geven. Maar ook een tijd voor bezinning, bidden. Het Bijbelverhaal ‘Verheerlijking op de berg’ werd gelezen, en ook hier werd dieper op in gegaan. En tot slot wat wisten de ouders over de goede week wanneer begint deze?   Wat wordt er gevierd/herdacht op Palmzondag, Witte donderdag, Goede vrijdag en met Pasen? En welke Bijbelverhalen worden deze dagen verteld?

Ondertussen in de bij-sacristie in de kerk werden de kinderen verwelkomt door Pastor Kees Waas, Pastoor Federico Ceriani, Willy en Elly. Willy opende de bijeenkomst en startte ook met een kleine uitleg dat vanaf Aswoensdag de 40 dagentijd is aangebroken ook wel de vastentijd genoemd. Een periode van minderen, geen snoepjes, geen koekjes, geen frisdrank. Willy en Elly hadden voor alle kinderen een vastendoosje bij, alle snoepjes die ze tijdens de bijeenkomsten normaal zouden krijgen en opsnoepen gaan tot Pasen in het vastendoosje. Hierna gaf ze het woord aan de pastoor deze opende met het bidden van het Onze vader en het gebed tot de eigen engelbewaarder. Daarna behandelde hij met de kinderen hoofdstuk 3 ‘Het grootste geheim van God’ Er is maar één God! Moeilijk hoor, het grootste geheim in God is De Heilige Drie-eenheid. 1e De Vader, 2e De Zoon, en 3e de Heilige Geest….

Aansluitend werden de ouders en de kinderen verwacht in de kerk voor de eucharistieviering. De kinderen hadden tijdens de viering kindernevendienst. Willy begon met een openingsgebed. Het Bijbelverhaal ‘Verheerlijking op de berg’ heette hier ‘ALS DE ZON’ hetzelfde Bijbelverhaal maar dan meer begrijpelijk voor kinderen. Ook nu werd het moeilijk Barmhartig, wat is dat? Na een kleine uitleg en een paar van de 7 werken van Barmhartigheid als voorbeeld kwamen we een heel eind.

Daarna kregen ze allemaal een hart dat mocht worden ingetekend en ingekleurd, en ze iets in konden schrijven wat ze zelf konden doen als ze barmhartig zijn oftewel een groot hart hebben. Mooie dingen kwamen tevoorschijn, boodschappen doen voor oma, op visite gaan bij een zieke, het goedmaken na een ruzie…De tijd vloog voorbij en de kinderen gingen snel weer terug naar de kerkbanken voor het vervolg van de eucharistieviering.

De volgende 5e kinderbijeenkomst is op 19 maart 18.30 uur, kerk Raamsdonksveer.