IMG_5945

 De poort van samen eten

De kinderen worden welkom geheten in de zijbeuk van de kerk en samen met Willy bidden we het Onze Vader.

Hierna leest Yvonne het Bijbelverhaal over “Vijf broden en twee vissen”. Pastor John bespreekt het verhaal met de kinderen. Hoe kon het toch dat Jezus met zo weinig in zijn mand zoveel mensen te eten kon geven?
Daarna gaan we naar het Priesterkoor. Door middel van mooie tekeningen wordt de kruisweg verteld. Alle kinderen luisteren aandachtig. Hierin komt het laatste avondmaal van Jezus en het samen delen aan bod. En we gaan ook met de communicanten “samen eten”. We zitten in een grote kring om  samen te delen van het brood en de wijn (rode dubbelfriss).  De kinderen geven aan elkaar het brood door en de “wijn” wordt uitgedeeld om op deze manier dank je wel te zeggen. We wachten netjes op elkaar totdat iedereen heeft, en eten of drinken samen.
Deze keer gaan we van vilt een mooie brillenkoker maken. De kinderen gaan druk aan de slag met naald en draad. Bij de een lukt het wat beter dan bij de ander, maar het begin in gemaakt. Omdat de ouders al weer binnenkomen, gaan we de volgende kinderbijeenkomst afmaken.

Gelukkig hadden we ook deze keer hulp van enkele ouders, bedankt hiervoor!!!

De volgende (en tevens laatste) kinderbijeenkomst is op donderdag 9 april 2015.

IMG_5973 IMG_5969 IMG_5968 IMG_5962 IMG_5955 IMG_5953 IMG_5945 IMG_5941 IMG_5940 IMG_5939