4e Kinderbijeenkomst Eerste Communie Raamsdonksveer

IMG_5912De poort van de gedroogde tranen

Vandaag moesten we uitwijken naar het parochiecentrum ivm een avondwake. De kinderen worden welkom geheten en samen bidden we het Onze Vader.
Daarna leest Yvonne het verhaal dat bij de vierde bijeenkomst hoort voor, over De vrouw die Jezus kuste.
Pastor John praat met de kinderen na over het verhaal. Vandaag krijgen de kinderen drie opdrachten.

Boom der verzoening
We doen allemaal wel eens wat fout. De kinderen krijgen de opdracht te bedenken wat zij een keer fout hebben gedaan en hoe ze dit weer goed kunnen maken. Dit schrijven zij op een briefje en vouwen het dicht. Niemand gaat dit lezen. De briefjes zijn in een doos gestopt.

De traan
De kinderen gaan een traan versieren met propjes. De propjes worden in verschillende kleuren gemaakt en op de traan geplakt. Het is een kleurrijk geheel.

Palmpasenstok
Daarna gaan de kinderen de Palmpasenstok versieren met crêpe papier.. Iedereen krijgt een korte uitleg mee om de Palmpasenstok af te werken. Namens de werkgroep gezinsvieringen worden alle aanstaande communicanten van harte uitgenodigd om op zaterdag 28 maart om 19:00 uur in de kerk aanwezig te zijn met hun prachtig versierde Palmpasenstok.
Tot slot gaan we nog even met de kinderen het lied van de poorten oefenen.
De bijeenkomst was leuk. Wederom willen wij de hulpouders bedanken die met ons zorg dragen voor het vlotjes verlopen van de kinderbijeenkomsten. En nogmaals willen wij benadrukken dat u tijdens deze bijeenkomsten nooit uw eigen kind in het groepje hebt waarbij u hulpouder bent.

Op 26 maart om 18.30 uur is de volgende kinderbijeenkomst. TOT DAN!

Werkgroep Eerste Communie
Raamsdonksveer

IMG_5915 IMG_5913 IMG_5916 IMG_5919 IMG_5920 IMG_5921  IMG_5925 IMG_5928 IMG_5936