Vierde kinderbijeenkomst communicanten Raamsdonk

HEEL…..

Zes communicantjes waren uitgenodigd op een kinderfeestje dat gelijk viel met deze bijeenkomst. Op de pastorie verwelkomde we de vier communicanten die wel aanwezig konden zijn. Tijdens het wachten op Ria, die was nog even bezig in de kerk, hebben de kinderen in hun werkboekje – de bladzijde die over een vriendenboekje gaat- ingevuld. Daarna vertrokken we naar de doopkapel.

Ria opende met een woord van welkom, het aansteken van de bidkaars en het maken van het kruisteken. Het Onze Vader werd gebeden met de kinderen. (Blijf het thuis goed oefenen!) Ria vertelde kort over de bijbel, het oude testament van voor de geboorte van Jezus en het nieuwe testament waarin het verhaal van Jezus wordt verteld. Ria las het verhaal voor uit het werkboekje “Jezus maakt heel”. En de pastoor stelde de kinderen enkele vragen over dit verhaal.

Na deze vragen oefenden de kinderen het stukje tekst, dat ze voor de presentatieviering hebben geschreven, achter de microfoon. Want ook dit is natuurlijk best spannend in de presentatieviering van aanstaande zondag.

Hierna gingen we met de kinderen naar de Mariakapel waar we goed rond hebben gekeken. De kinderen ontvingen allemaal geld van Ria, genoeg om een kaarsje aan te steken bij Maria.

Via het kerkhof gingen we terug naar de pastorie. Op het kerkhof hebben we de graven bezocht van overleden dierbaren. De tijd vliegt voorbij en we sloten af met een bekertje Ranja.

24 maart is de presentatieviering voor de communicantjes uit Raamsdonk in de H. Bavo kerk te Raamsdonk om 11.00 uur.

De volgende kinderbijeenkomst is op woensdagmiddag 3 april, 14.00 uur en het koortje oefent op donderdag 4 april na school.