10 jongeren bereiden zich voor tijdens de Heilig Vormsel bijeenkomsten

De eerste bijeenkomst had als titel DE HELPER. We begonnen deze avond met een voorstelronde, Wie ben jij? Met een bol wol naar iemand gooien die zegt zijn naam, deze houdt de draad vast en gooit weer naar iemand anders enz. Hebben we iedereen gehad dan draaien we de rollen om en gooien we de bol wol naar iemand waarvan we de naam al weten. Daarna hebben we het over de weg van het leven gehad, onze levensweg,  de zeven sacramenten en de heilige Geest die we tijdens dit project de helper noemen. Soms sta je in het leven voor een Dilemma, en dan moet je een keuze maken. Ook al is het niet gemakkelijk en soms moet je zelfs mensen teleur stellen. Daar ging ook het Bijbelverhaal over Jezus die meteen naar zijn doop door de heilige Geest naar de woestijn geleid wordt, daar wordt Jezus voor drie verleidelijke keuzen geplaatst, hij wordt op de proef gesteld.

Contact was het thema van de tweede bijeenkomst. En dan niet met zomaar iemand, hoe maak je contact met God? Heel eenvoudig door te bidden. Wat is bidden voor jou? Doe je het thuis wel eens? Heb je woorden nodig om te bidden? De telefoons om te appen werden deze avond zaklampen want waar kun je in de kerk bidden? Het programma wat aangepast en we gingen met de jongeren speuren door een donkere kerk. Spannend …samen met p.w. Kees Waas op zoek naar alle hoekjes waar mensen of kinderen bidden of een kaarsje branden. Terug in het parochiecentrum hebben we het nog gehad over bidden met kralen en het Wees gegroet Maria gebeden. Want in de maand oktober bidden kinderen wereldwijd voor oorlogskinderen en daar sluiten wij ons graag bij aan.

Bid ook een Tientje mee in oktober 2018

Alle jongeren hebben dan ook een zakje meegekregen om thuis een gebedssleutelhangertje mee te maken en om een tientje van de rozenkrans mee te kunnen bidden.

Volgende bijeenkomst is op dinsdag 16 oktober.