Kinderen bereiden zich voor op het Heilig Vormsel

foto's canoncamera 2402Dit jaar is de Vormselviering in St. BAVO kerk in de parochiekern Raamsdonk op vrijdag 14 november om 18.30 uur. Bisschop Mgr. Liesen is de vormheer.  20 kinderen uit Raamsdonk, Geertruidenberg en Raamsdonksveer, bereiden zich voor op het heilig Vormsel.

Eerste jongerenbijeenkomst als voorbereiding op het Vormsel.
De 1e jongeren bijeenkomst was op woensdag 17 september. De werkgroep werkt in de voorbereidingen op het Vormsel, dit jaar met een nieuw project IN VUUR EN VLAM. Deze eerste bijeenkomst had als titel DE HELPER. We begonnen deze avond met een voorstelronde, Wie ben jij? Met een bol wol naar iemand gooien die zegt zijn naam, deze houdt de draad vast en gooit weer naar iemand anders enz. Hebben we iedereen gehad dan draaien we de rollen om en gooien we de bol wol naar iemand waarvan we de naam al weten. Daarna hebben we het over de weg van het leven gehad, onze levensweg. Deze mogen ze thuis nog tekenen en in vullen. De zeven sacramenten en de heilige Geest die we tijdens dit project de helper noemen. Soms sta je in het leven voor een Dilemma, en dan moet je een keuze maken. Ook al is het niet gemakkelijk en soms moet je zelfs mensen teleur stellen. Daar ging ook het Bijbelverhaal over Jezus die meteen naar zijn doop door de heilige Geest naar de woestijn geleid wordt, daar wordt Jezus voor drie verleidelijke keuzen geplaatst, hij wordt op de proef gesteld. We sluiten af met het lied gewoon beginnen, en een gebed.

Tweede jongerenbijeenkomst als voorbereiding op het Vormsel.
Contact was het thema van de tweede bijeenkomst.
En dan niet met zomaar iemand, hoe maak je contact met God?  Heel eenvoudig door te bidden, of kan je hem ook een sms of een whatsappje te sturen? We begonnen met een sms/wattsapp spel, ze moesten enkele vragen beantwoorden door Noortje van de werkgroep een antwoord te sturen. Op bv. de vraag wat betekent het woord sacrament? Daarna kwam wat is bidden?

Derde jongerenbijeenkomst als voorbereiding op het Vormsel.
MISSIE was het thema van de derde bijeenkomst. We beginnen iedere bijeenkomst met een korte terugblik op de vorige bijeenkomst. Iedere jongeren heeft een email aan God geschreven en levert deze in.  Jezus Christus heeft een missie. Wat betekent dat een missie hebben? wat is jullie missie? Waar droom je van? Hoe wil je dat jou toekomst eruit zal zien?

Vierde jongerenbijeenkomst als voorbereiding op het Vormsel.
Vuur! was het thema van de vierde bijeenkomst.
We beginnen iedere bijeenkomst met een korte terugblik op de vorige bijeenkomst. Hebben ze thuis de drie korte evangelielezingen gelezen? Jezus vergaf mensen hun zonden, hij genas de zieken, en hij heeft zelfs mensen weer levend gemaakt. En….Jezus had zijn leerlingen beloofd dat de Heilige Geest zou komen. Maar niet hoe dat de heilige Geest zou komen ze werden erdoor verrast. Ze hadden niet verwacht dat het zo’n spectaculair zou zijn, dat de geest in de vorm van vuur zou komen!
foto's canoncamera 2429